Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd. Wij geven 7 tips gratis en voor niks zodat jij vandaag nog aan de slag kunt.

  1. Maak stapels

Haal letterlijk alles uit de kast en verdeel het onder in een stapel met kleding die je het afgelopen jaar niet hebt aangehad, kleding die je zo af en toe nog aan hebt en je favoriete kleding die je vaak draagt. Zo breng je orde in de chaos en kun je makkelijker keuzes maken.

  1. Laat los

Kleding die je niet meer draagt, neemt alleen maar ruimte in. Dit zorgt voor rommel in je kast. Durf keuzes te maken en kleding weg te doen. Je zult zien dat het zoveel rust geeft als je niet ’s morgens een uur voor je kast hoeft te staan om te beslissen of je dat shirtje dat je ooit in 2017 hebt gekocht wel of niet aan zal doen. Waarna je hoogstwaarschijnlijk toch weer voor dat ene favoriete T-shirt gaat. Kortom, het scheelt tijd, ruimte en als de kleding er nog mooi uitziet dan kun je er waarschijnlijk ook nog iemand anders blij mee maken.

  1. Kledingbak

We zeiden het net al eventjes, maar gooi mooie kleding nooit weg! Als het niet kapot of vies is dan kun je het makkelijk in een kledingbak gooien. Weet je wel, die grote groene bakken waar met koeienletters ‘kleding’ op staat. Jouw kleding gaat dan niet alleen naar de tweedehands winkels, maar ook naar rampgebieden waar mensen heel hard warme en schone kleding nodig hebben. Als je dit in je gedachten houdt wanneer je twijfelt of je die ene broek die je afgelopen jaar precies één keer hebt gedragen wel weg moet doen, want; “Straks wordt rood weer in” dan wordt de keuze toch wat makkelijker.

  1. Oefen met ordenen

Oké, je hebt als het goed is nu alles weggedaan waar je afstand van wilde doen. Nu is het tijd om je kast opnieuw in te delen. Het is handig om alles te sorteren op kledingstuk. Dus dikke truien bij dikke truien, jeans bij jeans, T-shirts bij T-shirts en ga zo maar door. Hierdoor weet je precies waar wat ligt en kun je dus ook makkelijker bij je kleding zonder alles overhoop te halen.

  1. Voorkom overvolle kledinghangers

Het komt nog veel te vaak voor dat wij een kast zien met meerdere kledingstukken op één kledinghanger. Kippenvel krijgen we hiervan. Er is niets zo rommelig als een kledinghanger met een shirt, vest en jasje tegelijk. Wanneer je het shirt wilt pakken valt de helft op de grond en omdat je haast hebt laat je het toch maar even liggen. Wat weer resulteert in een rommelige kast waarvan de helft van de kleding op de grond ligt. Investeer in mooie, stevige kledinghangers en zorg dat je er liever te veel dan te weinig hebt. Hierdoor kun je gewoon elk kledingstuk op een eigen hanger hangen en valt er niets op de grond.

  1. Investeer in dunne kledinghangers

Ken je dat? Dat je geen enkele kledinghanger meer er tussen kan proppen? Er is hoop! Bijna iedereen gebruikt houten kledinghangers, maar die zijn toch gauw 1 of 2 centimeter dik. Misschien wel de meest waardevolle tip uit dit lijstje: investeer in dunne(re) kledinghangers. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze metalen hangers. Onze metalen top hangers zijn slechts 3 milimeter dik! Je zit al te denken he? Dat zijn inderdaad 3 keer zo veel hangers op dezelfde stang als met normale houten hangers! Één van onze meest veelzijdige metalen top hangers is de Gun Metal variant.

  1. Een goede basis

Als laatst raden wij aan om te investeren in goede basics. Het is zó belangrijk om kwalitatief goede basics te kopen. Hierdoor kom je minder snel in de verleiding om bij een Zara of H&M het zoveelste witte shirtje te kopen, omdat er in de vorige alweer een vlekje of gaatje zit. Met een goede basis kun je heel wat jaar voort. Dat scheelt ook een hoop in je portemonnee.

Mocht jij nou ook zo’n rommelige kast hebben, ga hier dan eens mee aan de slag en laat ons vooral weten hoe het voor jou heeft uitgepakt.

Hendrik Figeeweg 3D

2031 BJ Haarlem

info@yourhanger.com

+31 (0)23 210 01 82

join the list

Ontvang direct 10% korting als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief

betaal logos

algemene voorwaarden | privacy & cookies | © 2020 YourHanger B.V.

betaal logos

algemene voorwaarden

privacy & cookies

© 2020 YourHanger B.V.

} }